Διαφήμιση
Δευτέρα, 31 Μάρτιος 2014 18:36

Ντεμπούτο στην Prolight+Sound 2014 για την MKG Audio

H εταιρία MKG Audio του Μάριου Γεωργίου από την Κύπρο, είναι ένας νέος κατασκευαστής ηχείων που μέσω του booth της στη Φρανκφούρτη, συστήθηκε για πρώτη φορά στην παγκόσμια audio κοινότητα. Η εταιρία MKG έχοντας χρόνια εμπειρία στα audio δρώμενα της Κύπρου (rental, εγκαταστάσεις, κατασκευές), αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά με την κατασκευή επαγγελματικών ηχείων και το αποτέλεσμα της δουλειάς της το είδαμε εδώ στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Στο booth της εταιρίας, μας ξενάγησε ο Μάριος Γεωργίου, και μας έδειξε από κοντά όλες τις νέες σειρές ηχείων της MKG Audio. Η MKG Audio παρουσίασε στην Prolight+Sound 2014, επαγγελματικά ηχεία, αυτοενισχυόμενα και μη. Η κορυφαία επαγγελματική σειρά ηχείων της εταιρίας είναι η PRO series με τα line arrays. Η σειρά περιλαμβάνει 2 μοντέλα line arrays ηχείων: ένα μικρό κι ένα μεγάλο. Το μικρό είναι το LA208, που ‘φοράει’ δυο 8ιντσα γούφερ και 2 HF drivers 1 ίντσας. Το ίδιο παράγεται και σε έκδοση active, με ενσωματωμένο ενισχυτή και DSP. Το μεγάλο line array της PRO σειράς, είναι το LA212 που χρησιμοποιεί δυο 12ιντσα γούφερ, τέσσερα 6ιντσα mid και 2 x 1.4 HF drivers.

Το εν λόγω σύστημα όπως μας ανέφερε ο Μάριος είναι σε beta test στην Κύπρο εδώ και αρκετούς μήνες, με τα έως τώρα αποτελέσματα να είναι ήδη καταπλητικά και το σύστημα να έχει κερδίσει τις εντυπώσεις σε όλες τις εγκαταστάσεις και τα Live που έχει χρησιμοποιηθεί. Το sub που είδαμε στο περίπτερο της εταιρίας στη Φρανκφούρτη, ανήκει στη σειρά Μ, η οποία και περιλαμβάνει τα πιο πολλά μοντέλα της εταιρίας, από 8ιντσο έως 15ιντσο 2way σύστημα, και μια σειρά sub με 12, 15, 18 ίντσες γούφερ, ενώ το νεότερο sub της σειράς ονομάζεται M218 και χρησιμοποιεί διπλά 18ιντσα γούφερ.

Το εν λόγω γούφερ χρησιμοποιεί το νέο driver της 18 Sound με 5,3 ίντσες πηνίο φωνής και 7,5kWatt συνεχές programm power. Σημειωτέον ότι το εν λόγω sub απαιτεί ενισχυτή με ιδιαίτερα ικανά αποθέματα ισχύος προκειμένου να οδηγηθεί επαρκώς, αλλά επιτυγχάνει επίπεδα SPL 142dB. Όπως μας πληροφόρησε ο Μάριος, ένα M218 μαζί με 6 LA208 (το μικρό line array) ανά πλευρά, καλύπτουν άνετα venue 1000+ ατόμων. Το ίδιο sub (M218), αλλά σε άλλη αναλογία φυσικά (3 ανά πλευρά), συνοδεύει και το μεγάλο line array σύστημα LA212. 

H εταιρία παρουσίασε και την entry level σειρά Τ, που απευθύνεται σε μικρές εγκαταστάσεις. Αποτελείται από 3 δίδρομα ηχεία με γούφερ 10, 12 και 15 ιντσών, ενώ διατίθεται σε passive και active έκδοση (ΤΑ) με ενσωματωμένο ενισχυτή και DSP από την Powersoft. Τέλος, είδαμε και τη μικρότερη installation σειρά S (small) που περιλαμβάνει ένα  6ιντσο κι ένα 8ιντσο δίδρομο ηχείο, καθώς και 3 είδη ‘κολώνες’ με 2, 4 και 8 3ιντσα γούφερ αντίστοιχα, που οδηγούνται απευθείας από το ενεργό sub της σειράς.
Επίσης είδαμε και τη σειρά CX με τα δυο παθητικά ομοαξονικά stage μόνιτορ της εταιρίας, που χρησιμοποιοιούν τις νέες coaxial μονάδες της 18Sound. Όπως μας ενημέρωσε ο Μάριος, η εταιρία του κατασκευάζει και custom ηχεία, ενώ όπως μας επισήμανε όλα τα κρεμαστικά συστήματα και τα συστήματα ανάρτησης των ηχείων (line array) σχεδιάζονται στην Κύπρο, αλλά κατασκευάζονται στη Γερμανία…

Περισσότερες πληροφορίες για τα ηχεία της MKG Audio θα σας δώσει ο Μάριος Γεωργίου, στον οποίο ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία ως κατασκευαστή ηχείων… (στη φωτογραφία του ανοίγματος βλέπετε αριστερά το Μάριο και δεξιά το γιό του Ανδρέα). 

Επαφή
MKG Audio
τηλ +357 25 37 37 70

 

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση